VELIKI FORMATI PLOČICA NISU URBANI MIT

O njima gotovo stalno slušamo posljednjih godina, ali znamo li zapravo o čemu je riječ? Jesu li veliki formati pločica nemoguća misija za postavljanje ili pak samo estetska atrakcija i egzibicija?

Jedan od osnovnih zahtjeva današnjih projekata je da se traži neprekidnost i fluidnost prostora koje bi trebali resiti materijali koji povezuju interijer s eksterijerom.

Ako odemo u ne tako daleku prošlost, u 50-te godine prošloga stoljeća, iznenadit će nas pogled na raspored prostorija – male sobe, svaka sa svojom namjenom.

Open space često čujemo u razgovorima s arhitektima. Udomaćio se ovaj anglizam u našem jeziku i etablirao kao poželjan pojam koji najbolje opisuje današnje prostore u kojima zidovi „šaptom padaju“, a vlasnici domova traže svemoguće „otvorene prostore“. Posvemašnja suprotnost 1950-tima.

Sve navedeno vrijedi za zidove, ali i za podove. I jedni i drugi praktički su stopljeni.

Kako bi udovoljili projektnim zahtjevima, u Florimu su proizveli velike formate pločica, prave gorostase, Magnum Oversize, čije dimenzije sežu i do 160 x 320cm. Njihovim dizajnom i proizvodnjom Florim postaje još traženija „roba“ arhitekata i dizajnera.

 

Ono što zvuči pomalo nemogućim je da su Florim Oversize Magnum formati nevjerojatno tanki. Dokaz je to Florimove proizvodne umješnosti i najnovijih investicija u proizvodni pogon.

A kada kažemo da su nevjerojatno tanki, mislimo na debljinu od svega 6mm.

 

Velikim formatima s lakoćom dostižemo visoko postavljene estetske ciljeve. Čim su „lansirani“ u projektnu orbitu, ovi su formati postali iznimno traženima.

Ipak, gledajući ih, možda ste se zapitali, čak i zabrinuli, oko instalacije super mega velikih formata.

Kako li ćemo pronaći tvrtku/majstora/obrt koji je spreman i može se uhvatiti u koštac s polaganjem ovih „ljepotana“?

Florim vam i za ovakve potencijalne poteškoće i pitanja stoji na raspolaganju.

Kao uvodna lekcija poslužit će i zanimljivi videouratci koji dočaravaju dimenzije ovih pločica.

Uz Oversize Magnum mogućnosti su stvarno velike. Plohe veličina 120 x 280cm i 160 x 320cm pružaju apsolutnu slobodu. Bez ograničenja.

 

Cjeloviti i elegantni izgled od poda do stropa s praktički samo jednom plohom.

I morate znati da ta možda i jedna jedina velika ploha koju „koristite“ nije nimalo sterilna ili „hladna“. Naprotiv, njezina cjelovitost pruža nestvarnu toplinu i intimnost prostorima.

No, da ne bi bilo da cijelim tekstom i fotografijama boravimo isključivo u interijerima, pogledajte i kako su se veliki formati uklopili na fasadi.

 

Potencijalnom eksperimentiranju nema granica s ovim formatima. Magnum se s lakoćom transformira i u elegantni stol ili pak postaje pregradom.

Oslobodite kreativnost i slobodno dajte mašti na volju. Florim Oversize Magnum vam osigurava brojna rješenja i inspiraciju.

Florim Oversize Magnum katalog preuzmite ovdje