SVI PRIČAJU SAMO O JEDNOME – CEDIT METAMORFOSI

Nova Florimova akvizicija zove se Cedit – Ceramiche d’Italia i, vjerujte nam, nikoga ne ostavlja „ravnodušnim“. Predstavljamo vam Cedit Metamorfosi.

Teško je impresionirati arhitekte i dizajnere na danas pomalo (pre)zasićenom tržištu keramičkih pločica. Jedini koji uvijek postavlja letvicu kvalitete i dizajna visoko, onaj koji diktira trendove, bio je i ostao Florim Ceramiche. Prošlogodišnje preuzimanje Cedita – Ceramiche d’Italia označava novi smjer kojim se Florim nastavlja razvijati, a on u Ceditovom slučaju uključuje zanimljiv spoj arhitekture i umjetnosti.

Kolekciju Cedit Metamorfosi potpisuje Marco Casamonti i njegov studio Archea Associati. Casamonti je tijekom procesa nastanka kolekcije pokušao „zaustaviti“ ljepotu trenutka oksidacije koja se na metalima događa u točno određenom trenutku. Ploha keramičke pločice postaje odraz prekrasnih mijena prirode i vremena.

 

Uz pomoć velikih ploha u Metamorfosiju su se sljubili tehnologija i estetika. Impresionirani smo konačnim rezultatom Casamontijeva projekta – Metamorfosi je doista poseban, neviđen, inovativan. Baš to ste i tražili, zar ne?

pogledajte i katalog Cedit Metamorfosi