SANITARIJE U BOJI, ZAŠTO NE?

Flaminia predstavlja mnogobrojne novitete kojima je zajednička boja, koju u posljednje vrijeme rijetko viđamo u uređenju kupaonica. Otkrijte (nanovo) sanitarije u boji!

Vraćaju li nam se to sanitarije u boji „u modu“ ili se i dalje treba ziheraški zadržavati na provjerenim brendovima i bijelim kombinacijama u uređenju kupaonice.

Ceramica Flaminia divno je zamislila (i ostvarila) svoje nove ideje.

„Ohrabrila“ se i ubacila boju, i to više njih, u svoje kolekcije. Boje su došle u prostor i stvaraju poligon za „igranje“ i kreativnost.

Neutralnost, toplina, dubina, intenzitet – sve se stopilo u ovim modelima.

Boja nije puki ukras, dekoracija, već preuzima središnju ulogu u oblikovanju linije i samoga proizvoda.

 

Kada Flaminia posjeduje takvu plejadu dizajnera (Nendo, Jasper Morrison, Roberto Palomba, Patrick Norguet…), zašto njihovih ruku djelo ne bismo „začinili“ s malo boje?

Inspiracija za ovaj uspješni eksperiment bile su flamanske freske čije su boje dizajnerima poslužile kao poticaj da ih fino dotjerane i posebnih nijansi ubace u kolekcije.

Boja Argilla neutralna je, ali istovremeno i intenzivna te dostupna za umivaonike, tuševe i bidee u linijama App i Link.

Ova boja može se kombinirati i s drugim Flaminijinim kolekcijama.

Boja Petroleum rezervirana je za umivaonike i tuševe i svojim tamnim, dubokim i prodornim intenzitetom „upada u oči“ u svakom prostoru.

Rosso Rubens pak boja je za Flaminijine umivaonike i tuševe.

 

Ove tri boje toliko su međusobno različite, a zajednička im je pripadnost Flaminiji kao brendu. Posebne pohvale idu dizajnerskom timu koji se nije libio biti inovativan i suvremen u svojim rješenjima.

I za kraj ostavljamo liniju Madre (dizajn potpisuju Angeletti – Ruzza) koja naginje klasičnijem, tradicionalnijem stilu.

Ipak, ne želeći biti samo copy paste starijih stilova Madre je svoja, moderna, elegantna, dizajnerski kompleksna i besprijekorna.

Crna i bijela na ovom su primjeru zašle u novu dimenziju u kojoj sanitarije postaju kupaonički „stup stabilnosti“. A stabilnost unosi stil. Klasika unosi povjerenje i toplinu, zrači pouzdanjem u odabir.

 

Nikako ne smijemo zaboraviti ni fantastično interpoliranje boja u linijama Nuda i Bloom.

 

katalog noviteta Ceramice Flaminija pogledajte ovdje