PROJEKTI S FLORIMOM: BRAIN FACTORY STUDIO

Neka nam projekti na kojima su korištene Florimove kolekcije posluže kao inspiracija. Arhitekti su se u ovom interijeru odlučili za I Classici di Rex…

I Classici di Rex i projekti uvijek se nekako savršeno slažu, to jest pločica je idealno uklopljena u interijer. Dizajn koji zaziva prošlost postaje prisutan u sadašnjem trenutku.

Ploha je u ovoj kolekciji ispunjena snažnim kontrastima koji nude besprijekornu eleganciju. Rigidnost mramora nekako je smekšana čim se pločica ubaci u prostor.

No, shvatili smo da o kolekcijama nije dovoljno samo pričati, pisati i nizati pridjeve. Zanimaju vas pravi, živi projekti na kojima su naše kolekcije i brendovi pronašli svoje mjesto. I evo nam jednog takvoga – Brain Factory Studio.

 

Brain Factory Studio je arhitektonski ured iz Rima, i za projekt uređenja vlastitog ureda odlučili su se upravo za I Classici di Rex.

Djelatnost ureda nametnula je i ideju uređenja prostora kao središta ideja, kreativni laboratorij čijim interijerom se reinterpretira ustaljeni koncept uređenja ureda.

Dizajnerski komadi smješteni su na način da su praktički opipljivi svakom posjetitelju. Na samom ulazu prvo što primjećujemo su breze osvijetljene zrakama svjetla koje lebde između grana.

Kvalitetna rasvjeta i prirodna svjetlost odlično se nadopunjuju u cijelom prostoru.

Veliki otvoreni prostor osmišljen je artikulirano: Calacatta ploha pločice zapravo je centralni element u prostoriji i oko nje je kreiran kompletni razmještaj svih ostalih predmeta u dnevnoj sobi.

Na policima su smještene biljke, a tanke police napravljene su od aluminija i stakla i postavljene svuda po zidovima.

Vrata su jedva vidljiva što je i bio cilj. Za rasvjetu, koja je kao i odabrana pločica odigrala važnu uloga, izbor je bio industrijski stil.

 

I Classici di Rex nudi mnoštvo mogućnosti u kreiranju prostora,a u ovom su ga slučaju arhitekti odabrali za centralnu figuru oko koje se sve ostalo uklapa i dodaje.

I Classici di Rex katalog preuzmite ovdje.

#FlorimProjects