MUTINA ROMBINI I PROJEKT INTERIJERA U VALENCIJI

Kolekcija Mutina Rombini i penthouse s pogledom na more? Ova ploha s trodimenzionalnim elementom djeluje u prostoru poput kakvog instrumenta.

Ali, Mutina Rombini nije nikakav raštimani instrument.

Posve suprotno, Rombinijeve površine djeluju usklađeno i uštimano.

Plohe su sačinjene od keramičkih vibracija iskazanih trima različitim elementima velike kromatske snage. Prvi element je pločica, a potom slijede mozaik i trodimenzionalni element.

 

Pred nama je projekt uređenja interijera koji potpisuje španjolski multidisciplinarni studio Carmen Baselga_Taller de Projectos.

Smještena u Valenciji, kuća se nalazi tik uz more, što se na ovom primjeru pokazalo iznimno sugestivnim.

Valencia, nekoć zapušteni lučki grad, posljednjih se tridesetak godina pretvorila u jedan od najosebujnijih europskih gradova.

Morski pejzaž očita je inspiracija za paletu korištenih boja.

Kombiniraju se rozi i bakreni tonovi koji podsjećaju na zalazak sunca, mokri pijesak, čisto plavo more i blago sivilo ljetne sjene.

 

Zašto su se arhitekti odlučili na kolekciju Mutina Rombini, koja na prvi pogled djeluje atraktivno, no njezini elementi mogu i zastrašiti svojom (ne)funkcionalnošću?

Za početak, apsolutno svaki element ima svoju funkciju i nema mjesta nikakvom strahu od ispraznog korištenja ili postavljanja.

Mutina ima svoj art štih koji stvara jedan poseban i nenadmašiv efekt u prostoru.

 

Arhitektima je na ovom projektu bio cilj spojiti prostore stvarajući kontinuitet unutrašnjeg i vanjskog prostora, arhitekture i namještaja.

Taj kontinuitet upotpunjen je prirodnim svjetlom koje udara keramiku i na taj način stvara chiaroscuro koji privlači pažnju i kojeg treba pratiti po plohama.

 

Cijeli Rombini nudi paletu boja koja je duboka i intenzivna; prizivaju se nijanse tipične za estetiku Bouroulleca (sivo, plavo, zeleno, crveno i bijelo).

Kombinacije su neograničene, što se proteže i omogućuje sve većim brojem Mutininih kolekcija.

Različiti elementi mogu se kombinirati i na podovima i na zidovima dajući interijerima arhitektonsku estetiku koja je dodatno naglašena već spomenutom igrom svjetla koja se spontano pojavljuje na plohama.

Nije naodmet spomenuti i da je Rombini dobitnik Archiproducts Design Awarda.

——-

Mutina Rombini katalog preuzmite ovdje

*foto: Mayte Piera, preuzeto s www.mutina.it