MA FLORIM JE ‘RASTURIO’ NA OVOGODIŠNJEM SALONEU

Florim nas je razmazio svojim vrhunskim sajamskim predstavljanjima, i po tome Salone del Mobile 2018 ni po čemu nije bio iznimka. Perfekcionizam i jako dobre kolekcije privukle su veliki broj posjetitelja.

Čini nam se da je svake godine u Milanu na Saloneu sve više i više kvalitetnih nastupa izlagača, no ono što je uvijek bilo konstanta Florimov je pomno razrađen nastup koji arhitekti i dizajneri nikada ne zaobilaze. Florim zna da je svojoj publici dužan osigurati program kojim se predstavlja u ozbiljnom, poslovnom stilu, a s druge strane svoje večeri ostavlja ležernim druženjima na kojima se vidi da volimo biti i opušteni, kreativni i zabaviti se u dobrom društvu. Florim Design Week 2018 bio je službeni naziv svih događanja, suradnji i izlagačkih nastupa.

U sklopu samoga sajma u središtu Florimovog štandovskog predstavljanja našli su se Magnum Oversize, Floor Gres, Rex, Casa dolce casa – Casamood te nove perjanice CEDIT – Ceramiche d’Italia i Florim Stone. Najviše pažnje privukli su noviteti: dimenzije 120 x 280 cm, 120 x 120 cm u prvom redu namijenjen vanjskim i javnim komercijalnim prostorima te dimenzija 60 x 240 cm koja stvara neobičan efekt volumena.

Florim Flagship Store ugostio je večernje druženje prigodnog naziva Florim Design Night te predstavio drugo izdanje nagrade „CEDIT per Object“, čiji je glavni cilj povezivanje i promocija talijanske umjetnosti i dizajna. Druga Florimova lokacija, Spazio CEDIT, najavila je novu kolekciju Rilievi čiji dizajn potpisuju Zaven te izložila novo izdanje kultne dizajnerske vaze Lapis braće Castiglioni.

I ako ste mislili da je tu bio kraj Florimovom nastupu, odgovor je decidirano „ne“ jer nas je apsolutno oduševila još jedna suradnja s Elle Decorom naziva „ON LIFE Millennials at Home“ u formi izložbe (lokacija je i ove godine bila Palazzo Bovara) te izložba s popularnim Archiproductsom na njihovoj izložbi „The Design Experience“ u Via Tortoni. I tu stajemo, za pravi doživljaj morat ćete pogledati našu fotogaleriju, a na društvenim mrežama pratiti hashtag #florimdesignweek.