FLORIM IMA NOVU TVORNICU. BRŽE, VIŠE, JAČE!

Florim Ceramiche ostavlja iza sebe pedesetogodišnju tradiciju na čijim temeljima su sazdani nebrojeni projekti i suradnje s projektantima. U nove radne pobjede krećemo novim tvorničkim postrojenjem. Nikad bolji i nikad produktivniji kao danas!

Svi već znaju da je Florim lider na tržištu keramičkih pločica, ali zahtjevi su takvi da smo morali „ubaciti u petu brzinu“, izgraditi novo tvorničko postrojenje i novu stranicu nastaviti ispisivati zajedno s vašim projektima na višoj razini proizvodnje.

Za sve početnike, ali i ponavljače, nabrojat ćemo Florimove brendove: Floor Gres, Rex, Cerim, Casa dolce casa – Casamood, Magnum Size, Florim Stone, Florim Solutions te CEDIT – Ceramiche d’Italia.

Upravo je nova zvijezda u uređenju prostora Magnum Size, odnosno veliki formati pločica, bila i poticaj za ovu investiciju. Magnum zahtijeva pomno isplaniranu logistiku zbog svojih dimenzija koje znaju premašivati tri metra u visinu, odnosno 1,6 metara u širinu.

Magnum Size budućnost je u koju smo sigurni da se isplatilo investirati. Svojom veličinom, grandioznošću, istančanošću (ne zaboravimo na 6mm debljine!) otvorili su neke nove perspektive projektima.

 

Nova tvornica prostire se na nevjerojatnih 48 000 m2. Prostora za dokazivanje moći u inovativnosti očito neće manjkati.

Prilikom projektiranja i gradnje pazilo se na apsolutno svaki detalj. Novi veliki radni prostori potvrda su i da nam je jako važna ekološka osviještenost.

U prilog tome govori i podatak da je tvornica prekrivena s 26 000 m2 fotonaponskih panela koji Florimu omogućuju gotovo potpunu energetsku samodostatnost.

Tijekom 2017. Florim je otvorio još jednu tvornicu u Mordanu, u Imoli, koja je školski primjer tehnološke izvrsnosti u proizvodnji velikih formata.

Veliki formati se nakon inicijalne proizvodnje prebacuju u pogon u Fioranu gdje se dodatno dorađuju, pakiraju i spremaju za isporuku.

 

Dvije tvornice međusobno su povezane što nas i navodi na to da je sada Florim brži, viši, jači. Od početne faze proizvodnje pa do finalnog pakiranja, apsolutno na sve se pazi i sve se prati.

Sofisticirani softver automatski upravlja i nadzire rad oba postrojenja, robota i laserski navođenih vozila.

Od 2013. pa do 2018. grupa Florim investirala je oko 400 milijuna eura kako bi ostvarila sve svoje ambiciozne planove.

Stalno usavršavanje i poboljšavanje proizvodnje kroz inovacije, digitalizaciju i korištenje modernih tehnologija dok se u svakom trenutku pazi i na učinak na okoliš te konačno i na dizajn samog proizvoda; sve ovo Florimovi su ciljevi.

Za nekoga možda nemoguće, ali ne i za Florim.