FLORIM CERAMICHE I PEGGY GUGGENHEIM MUSEUM

U suradnji s Elle Decor Italia venecijanski Peggy Guggenheim Museum bio je središte razgovora ugodnoga o dizajnu, umjetnosti i proizvodnji.

Florim Ceramiche, u suradnji s talijanskim Elle Decorom, u venecijanskom je muzeju Peggy Guggenheim ugostio više od petsto dionika talijanskog, time i svjetskog, dizajna i arhitekture, na razgovor posvećen dizajnu, umjetnosti i proizvodnji („Art, Design & Manufacturing“). Znajući kako je svo troje nepobitno važno u Florimovoj poslovnoj svakodnevici, zapravo i ne čudi što je upravo Florim bio jedan od glavnih organizatora ovoga iznimno zanimljivog događaja.

Razgovor je moderirala Livia Peraldo Matton, glavna urednica talijanskog izdanja Elle Decor, a njezini sugovornici bili su umjetnik Paolo Gonzato te dizajneri Formafantasma i Federico Peri. Rasprava je bila uperena na dizajnerima uvijek atraktivnu temu i pitanja je li nam danas potrebnija limited-edition proizvodnja, ili pak ona serijska. Zaključak sudionika je da serijska proizvodnja potrebuje alternativni, drukčiji pristup proizvodnji, što će nesumnjivo predstavljati veliki izazov u budućnosti.

Samom eventu prethodio je i posjet Biennaleu d’Arte.

Uživajte u našoj fotogaleriji i ne zaboravite na Florim4Architects.