CERSAIE 2019 – “MORE” DOBRIH NOVITETA

Cersaie 2019 naše je odredište krajem rujna. U mnoštvu dobrih i kvalitetnih  brendova Florimove novitete s lakoćom prepoznaju brojni posjetitelji.

Čak deset novih kolekcija predstavio je Florim Ceramiche, a ako uzmemo u obzir i dva CEDITOVA (CEDIT – Ceramiche d’Italia) noviteta, govorimo o dvanaest novih kolekcija.

Veliki je to broj, ali takvi su i uvjeti na tržištu. Investitori i klijenti traže svježe, novo, inovativno.

Za Cersaie 2019 možemo slobodno reći da je produktivan i vrvi Florimovim kreativnim prijedlozima.

Pobornici smo toga da slike govore umjesto nas samih, ali ipak treba sve te plohe ukrasiti i pokojim opisnim pridjevom.

Od koje li samo krenuti? I Filati di Rex (suradnja s Rubellijem), Les Bijoux de Rex, Le Palladiane di Rex, Floor Gres B&W_Marble/, Floor Gres Buildtech/ 2.0, Onyx&More of Casa dolce casa, Sensi of Casa dolce casa (suradnja s Matteom Thunom), Crayons of Cerim, Rock Salt of Cerim i Elemental Stone of Cerim.

Ne smijemo zaboraviti friško predstavljene CEDIT Policroma i Araldica, koje zaslužuju biti uvrštene među novitete.

 

Rex ima tu moć biti uvršten na vrh, odnosno biti spomenut prvi. Već dugi niz godina svojom elegancijom pronalazi brojne klijente.

Nove Rexove kolekcije koketiraju s prošlim vremenima (I Filati di Rex i Le Palladiane). Prizivaju se umjetnost, ručni rad, tradicija i na prvi pogled privlačne dekoracije.

Mramor je okosnica Les Bijoux de Rexa. Njegova rijetka i dragocjena tekstura dâ se usporediti s umjetničkim djelom. Teksture su privlačne i naglašenih boja.

Iskočio je pomalo Florim svojim novitetima iz dosadašnjih utabanih staza. Ali, ako smo pomislili da boja vlada svim kolekcijama, tu je uvijek elegantan i minimalizmom natopljen Floor Gres kao čista suprotnost.

 

B&W_Marble kolekcija je u kojoj je borba bijele i crne (B&W u nazivu dakako su black&white) svedena na minimum. Ove su dvije boje samo pozadinski igrači napete keramičke slagalice.

Buildtech je evoluirao u novu liniju Buildtech 2.0. Osvježen nakon uspješnog starta prije koju godinu, sada je proširen, ali i dalje širi dobre vibracije neutralnosti koje su hrabro kombinirane zasićenim bojama.

Nas je poprilično impresionirao Florimov brend Casa dolce casa – Casamood, i to dvjema kolekcijama. Onyx&More of Casa dolce casa i Sensi of Casa dolce casa.

Sensi je posebno atraktivan sa svojim teksturama za koje je zaslužan Matteo Thun.

 

A Cerim nas razveseli kada ubaci boju na svoje plohe. Crayons of Cerim združio je boju i dobar dizajn te svježinu i funkcionalnost. Dizajnom i kombinacijama Crayons nas vraća u 1950-te što je dominantan trend u posljednje vrijeme kod brojnih brendova.

Za kraj je Cerimov Rock Salt of Cerim, čiji naziv sugerira da je majka priroda uplela svoje prste za inspiraciju. A prirodu volimo vidjeti na djelu u svim prostorima.

Florimove kolekcije očito su u prvom planu, što brojem, što izgledom. Ipak, CEDITOVE nove kolekcije Policroma i Araldica također obaraju s nogu.

CEDIT je toliko poseban s kolekcijama i plohama koje transformiraju prostore, čine ih naočigled drukčijima, vidljivijima i privlačnijima.

 

I možemo tako unedogled nabrajati i hvaliti Florim i CEDIT. Ono što očekujemo i što nas veseli su svi prostori i projekti na kojima će ove plohe zaživjeti.