CERAMICA BARDELLI – BODYPARK BY NIGEL COATES

Ceramica Bardelli novo je ime u našem sada već impresivnom potrfoliju. Respektabilni brend u svijetu keramike isprofilirao se tijekom već pedesetogodišnje tradicije kao „design ceramics“, odnosno dizajnerska keramika. 

Povezujući kvalitetu s velikim imenima svjetskoga dizajna nastale su brojne kolekcije koje osvajaju arhitekte diljem svijeta, a spremne su se predstaviti i vama. Za početak donosimo kolekciju Bodypark Britanca Nigela Coatesa.

Coates kao temelj ovoga originalnoga uratka unosi ljudsko tijelo, ili da citiramo samoga autora: „cjelokupna arhitektura i dizajn namještaja oblikovani su oko ljudskoga tijela“.

 

Pločice dimenzija 20 x 20 cm u blistavoj bjelini svoje glazure dematerijaliziraju cjelokupni prostor u kojem bivaju interpolirane. Stvaranjem višestrukih perspektiva imamo osjećaj kao da figura na pločicama na sebi svojstven način dolazi i odlazi. Finim tkanjem linija, koje je zapravo rezultat tehnike kompjuterskog skeniranje, tijelo čovjeka balansira između naturalizma i apstrakcije te nam otkriva neznane dimenzije.

Ceramica Bardelli i Bodypark by Nigel Coates zalaze u područje drukčijosti katkada toliko potrebito projektima i interijerima na kojima radite. Bardelli je u najljepšim svjetskim interijerima, i spremno čeka da ga otkrijete.

preuzmite katalog Bodypark Ceramice Bardelli