CEDIT RILIEVI – KAD BI ZIDOVI ZNALI PRIČATI

S ovim projektom, s ovom kolekcijom, CEDIT – Ceramiche d’Italia, postavlja ljestvicu iznimno visoko – Rilievi je savršenstvo koje progovara novim jezikom interijera.

Ceditova nova kolekcija Rilievi, koju potpisuje dizajnerski dvojac Zaven, nastala je kao pomno razrađeni dizajnerski proces u kojem se kombiniraju dva osnovna elementa: velika keramička pločica i trodimenzionalna “reljefna pločica” koja je postavljena na veliku. Ova dva “sastojka” mogu se slagati na različite načine, ovisno o broju multipliciranja, rasporedu pločica, obliku koji se slaže postavljanjem reljefnih pločica te kombinacijama i nizanjem pojedinih dijelova.

Alternacija i simbioza konkavnog i konveksnog, uzdignutog i udubljenog – baš to je Cedit Rilievi.

 

Ovaj dizajnerski uradak svoju podlogu pronalazi u različitim povijesnim razdobljima. Primarno su dizajneri za Rilievi proučavali eksperimentiranje u talijanskoj umjetnosti šezdesetih i sedamdesetih godina. Povratak u sadašnjost označilo je korištenje velikih ploha (Magnum Size pločice) koje su iznimno popularne posljednjih godina, a rezultat su istraživanja mogućnosti materijala i proizvodnih tehnologija.

 

Sjena koja je vidljiva na plohama ovih pločica stvara neobičan dojam arhitektonske dubine koji ne pronalazima nigdje u svijetu keramike. Time je Cedit Rilievi postao savršenstvo koje „progovara novim jezikom interijera“.

Dizajneri Zaven garantiraju inovativnost na svojim projektima i već odrađenim suradnjama. Njihov rad uvijek započinje studioznim istraživanjem priče, koncepta na kojem žele raditi i surađivati. Potom, baš poput kakvog kulinarskog recepta, početnoj podlozi dodaju vlastitu strastvenost, originalnost, bogatstvo apliciranja.

Zaven su hrabri i nekonvencionalni sa svojom idejom kolekcije.

Zid na koji se Rilievi postavlja zapravo je eksplozija originalne dizajnerske ideje – kombinacija dvodimenzionalne plohe i trodimenzionalnog dekora.

Rilievi traži prostora na koji će biti izložen. On stameno pronosi dojam pokreta na zidu. S korištenim bojama rezultat je gotovo hipnotizirajući.

Trodimenzionalno savršenstvo Rilievi dostupno je u 4 veličine, 6 boja, 1 teksturi i 1 debljini. Katalog je kao i uvijek neophodan za inspiraciju i tehničke detalje. preuzmite katalog Cedit Rilievi

——-

Sva „raskoš“ svijeta keramičkih pločica nalazi se u Ceditovim kolekcijama. Pogledajte i kolekciju CEDIT Storie