CEDIT POLICROMA BY CRISTINA CELESTINO

Odlična nova kolekcija Cedit Policroma samo potvrđuje Florimovu i Ceditovu snagu i posebnost. Recept je jako jednostavan – stremimo savršenstvu!

Obilazeći milanski Salone del Mobile i Florimov štand nismo mogli ne zamijetiti da kolekcija Cedit Policroma odskače svojim fantastičnim dizajnom. Doduše, uz bok joj je stajao još jedan Ceditov novitet vrijedan spomena, Araldica, ali o tome nekom drugom prigodom.

 

Cedit Policroma uradak je iznimno talentirane arhitektice i dizajnerice Cristine Celestino koja se može pohvaliti već „odrađenim“ suradnjama s Fendijem, Flexformom, Lagom i Kundalinijem, među ostalima. A sada je tu i Cedit.

Celestino u posljednje vrijeme nerijetko viđamo i na stranicama svjetskih časopisa za uređenje interijera kao novu mladu nadu i zvijezdu koja nije samo u usponu, zvijezda je već tu. I radi za Florim i Cedit.

 

Policroma donosi arhitekturu arhetipskih oblika. Cijela kolekcija velikih formata zapravo predstavlja motive inspirirane dvama izvorima. Mramor i marmorino ovdje su u zanimljivom dijalogu kojim se imitiraju materijali ukorijenjeni u kulturi talijanske arhitekture.

 

Dizajnerica je kao „podlogu“ koristila odabrane tipove mramora: Verde Alpi, Breccia Capraia, Cipollino, Rosa Valtoce. Na taj način plohe su odraz Italije i njezinih prirodnih materijala.

Zanimljivo je bilo i pročitati katalog kolekcije u kojem se kod Celestininog uratka za Cedit prepoznaje utjecaja Loosa, mramora Cippolina, Scarpe, Venecije i Milana. Svi ti utjecaji zajedno ujedinjeni su u cjelinu koja se zove Policromom i „govore“ dizajneričinim vlastitim jezikom.

Ova pločica posjeduje ravnotežu geometrijskih oblika, vidljivo je suptilno korištenje boja, a konačan uradak mogli bismo prozvati zaigranom elegancijom ili još bolje „diskretnim šarmom buržoazije“.

Koristimo ovu aluziju na film s razlogom. Naime, Celestino je i strastvena kolekcionarka i fascinirana je gotovo zaboravljenim ritualima buržoazije. Svojim projektima pokušava ih „oživjeti“ i prenijeti u ovaj današnji vrli novi svijet. Zaboravljene boje i teksture „progovaraju“ na neki novi način pa bila to i pločica.

 

Cedit Policroma stvara ugodan interijer svojim „pametno“ upotrijebljenim bojama i kombinacijama. Nema tu pretjerano naglašenog minimalizma niti prevelike umjetničke ambicije same dizajnerice. Ipak, cijeli je interijer jako „stylish“ na jedan, nazovimo ga tako, milanski način.

preuzmite katalog Cedit Policroma