CEDIT CROMATICA BY FORMAFANTASMA

Pred nama je pravi mali leksikon boja pretočen u kolekciju Cedit Cromatica za koju je zaslužan talijanski dvojac Formafantasma Studio. Ovaj eksperiment s bojama senzacionalan je novitet u svijetu keramike.

Talijani s amsterdamskom adresom – Formafantasma Studio – imenom i prezimenom su mladi dizajneri Andrea Trimarchi i Simone Farresin i ulaze u plejadu Ceditovih suradnika, umjetnika, dizajnera koji stvaraju veličanstvene kolekcije keramičkih pločica. Već smo spominjali Ceditov drukčiji pristup koji njeguje i naglašava umjetničku crtu koja prostorima unosi inovativnost i svježinu.

 

I Formafantasma nije iznevjerila Ceditove postulate, stvorili su kolekciju Cedit Cromatica u kojoj će vas korištenje boja iznenaditi, oduševiti, ohrabriti i podsjetiti koliko zapravo trebamo boje u prostorima u kojima boravimo svakoga dana. Cromatica ja pravi mali leksikon za korištenje boja. Raspon dostupnih boja je širok, a uz njega dolaze i pripadajuće veličine, debljine i teksture (više o tehničkim informacijama pogledajte ovdje).

 

U Cromatici dizajneri preispituju svoje viđenje boje i mogućnosti njezine dominacije na velikim površinama. Porculanska pločica idealna je za kromatsku igru, a kroz različite varijacije boja koje se delikatno isprepleću imamo na kraju frapantan prostorni učinak – Cromatica je „preuzela“ u potpunosti ulogu glavnog aktera u prostoru svojim dominatnim i „obojenim“ plohama. U jednoj našoj kampanji već smo se upitali – tko se boji boja još? – a sada s njima kao apsolutnim gospodarima projekta, pitanje je deplasirano. Boje su u nama, kaže pjesma.