CEDIT ARALDICA – TRENUTAK STVARALAČKOG ZANOSA

Dizajner Federico Pepe, poput filmskog režisera, kreće u stvaranje očaravajućih boja. Cedit Araldica stapa umjetnost, dizajn i kreativnost te nastaje jedan posve neobičan zid.

Dijalog umjetnosti i dizajna nastavlja se u još jednoj Ceditovoj kolekciji – Cedit Araldica.

 

Već su nas neke prethodne kolekcije ovog brenda doslovno razmazile i naša su očekivanja sa svakim novitetom sve veća i veća.

Dizajnerica Cristina Celestino s Policromom je oduševila, iako glagol ‘oduševiti’ ne može dočarati ekstazu pri upoznavanju ove kolekcije.

A sada nam pristiže maštovita i kreativna Araldica za koju (gotovo) sve zasluge moramo pripisati Federicu Pepeu.

Cedit i Florim su tu prisutni s cjelokupnom proizvodnom i prodajnom mašinerijom kao potrebiti support da bi kolekcija i oživjela.

 

Pepe je onaj tip umjetnika/dizajnera s brojnim interesima – tehnologija, dizajn, umjetnost, tipografija…

Sve ono što ga je tijekom godina izgradilo i motiviralo pronalazi svoje mjesto na ovim maštovitim plohama.

 

Cedit Araldica odraz je Pepeove inovativosti i multidisciplinarnog pristupa te studioznog proučavanja materijala, od kojih ga je za ovu kolekciju posebno inspirirao mramorni papir.

U trenucima stvaralačkog zanosa kod dizajnera/umjetnika nastao je koloplet u kojem vidimo obrise crtanja, pisanja rukom, printa, mnoštva boja, grafike, geometrijske kompozicije…

Kako kaže sâm Pepe: „Kolekcija je predviđena da stvori borbu, bitku. I to između nečeg sputanog, koje se vodi jasnim pravilima, i nepostojanog mramornog papira koji želi biti posve nesputan.“

 

Na velikim plohama teksture nas hipnotiziraju svojom mješavinom boja kojoj je izvor upravo tradicionalni mramorni papir.

Ovaj papir se inače većinom koristi u knjigovežnicama, a načinjen je starom dekorativnom tehnikom.

Konačan uradak ima naglašeni grafički učinak i navodi nas na zbrkani osjećaj što zapravo vidimo.

Ali, umjetnik uspijeva u svojoj originalnoj kreaciji dočarati sve što je i htio – posebnost tekstura, kolaž boja, maštovitost i nesputanost.

 

Araldica je zapanjujuća kolekcija koja, rječnikom tehnikalija, dolazi u 4 veličine, 13 boja, 2 teksture i 1 debljini.

Cedit – Ceramiche d’Italia, Araldica, katalog preuzmite ovdje

Pogledajte i fotogaleriju!